2015-01-25

SUSISIEKIMO APKLAUSOS REZULTATAI

2014 m. liepos-rugsėjo mėnesiais buvo vykdoma visuomenės apklausa dėl susisiekimo sąlygų Klaipėdos mieste. Sulaukta beveik 350 dalyvių (117 pilnai ir 231 nepilnai užpildytų anketų). Dėkojame visiems dalyvavusiems apklausoje ir siūlome susipažinti su apklausos rezultatais.


Apklausa buvo vykdyta siekiant sužinoti visuomenės ir ekspertų požiūrį apie susisiekimo sąlygas ir dabartinę Klaipėdos miesto susisiekimo sistemos būklę. Apklausoje nagrinėtas skirtingų susisiekimo būdų (pėsčiomis, dviračiu, automobiliu, viešuoju transportu ir kt.) patogumas bei kiti susiję klausimai (eismo saugumas, transporto priemonių statymas, miesto teritorijos panaudojimas).

Vertinant bendrai, apklausos dalyviai palyginti teigiamai vertino susisiekimą viešuoju transportu bei privačiomis transporto priemonėmis. Remiantis respondentų nuomone, krovininio ir aptarnaujančiojo transporto eismas mieste taip pat nesukelia daug nepatogumų. Prasčiausiai dalyvavusieji apklausoje atsiliepė apie automobilių statymo situaciją bei aplinkai draugiškų transporto priemonių eismo skatinimą. Susisiekimo dviračiais ir pėsčiomis sąlygas bei pastangas kontroliuoti eismą ir užtikrinti eismo dalyvių saugumą respondentai taip pat laikė santykinai daugiau trūkumų turinčiais susisiekimo sistemos aspektais. Šie vertinimai sufleruoja galimas susisiekimo plėtojimo prioritetines kryptis, tačiau, kaip pabrėžė dauguma apklausos dalyvių, susisiekimo sistema turi būti vystoma kompleksiškai.

Apklausos rezultatai bus panaudoti rengiant Klaipėdos miesto susisiekimo plėtros galimybių studiją, vėliau Klaipėdos miesto bendrąjį planą ir kitus aktualius teritorijų planavimo ar strateginius dokumentus, vykdant susisiekimo sistemos stebėseną. Taip pat šios apklausos rezultatai bus pateikti susisiekimo ir susijusias sritis kuruojančių Klaipėdos miesto savivaldybės padalinių ir įstaigų specialistams, planavimo dokumentų rengėjams.

Susiję dokumentai:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą