2014-07-21

APKLAUSA APIE SUSISIEKIMO SĄLYGAS KLAIPĖDOJE


Darni susisiekimo sistema – viena svarbiausių miesto funkcionavimo sąlygų. Kiekvieną dieną keliaudami dėl susisiekimo sistemos trūkumų patiriame nepatogumų: gaištame laiką automobilių kamščiuose, kenčiame nuo triukšmo ir didėjančios oro taršos. Bet gali būti ir priešingai – gyvenimas švariame ir patogiame mieste, kuriame kasdienėms kelionėms galima rinktis patogų viešąjį transportą ar dviratį, o parduotuvę, polikliniką, mokyklą ar parką greitai ir saugiai pasiekti pėsčiomis.

Tai gali būti įgyvendinama darniai plėtojant susisiekimo sistemą ir orientuojantis tiek į šiandien aktualių transporto problemų sprendimą, tiek galvojant apie ilgalaikį susisiekimo sistemos efektyvumo didinimą. Todėl miesto savivaldybė yra numačiusi 2014–2015 metais parengti Klaipėdos miesto susisiekimo plėtros galimybių studiją, kuri turėtų nustatyti Klaipėdos miesto susisiekimo plėtros tendencijas bei sudaryti susisiekimo sistemos tobulinimo ir darnaus judumo principų taikymo veiksmų planą.

Tačiau nereikia pamiršti, kad susisiekimo sąlygos taip pat priklauso nuo kiekvieno miesto gyventojo ar lankytojo galimybių ir individualaus pasirinkimo naudoti vieną ar kitą transporto priemonę. Dėl šios priežasties Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Urbanistikos skyrius inicijuoja apklausą, kurios tikslas – dar iki galimybių studijos rengimo pradžios sužinoti visuomenės ir ekspertų požiūrį apie susisiekimo sąlygas mieste (išsiaiškinti problemas, poreikius, plėtojimo galimybes), nustatyti darnios susisiekimo sistemos mieste vystymo prioritetus.

Klaipėdos miesto savivaldybės specialistai, pasiremdami gyventojų ir ekspertų išsakyta nuomone, sieks sudaryti susisiekimo sistemos poreikių „žemėlapį“, kuriame bus įvardytos pagrindinės susisiekimo problemos ir galimos plėtojimo kryptys. Apklausos rezultatai bus taikomi koordinuojant Klaipėdos miesto susisiekimo plėtros galimybių studijos rengimą, konkretizuojant ir integruojant susisiekimo sistemos naudotojų poreikius į tolesnius teritorijų planavimo ir strateginius dokumentus.

Apklausą galite užpildyti paspaudę šią nuorodą: http://www.e-apklausa.lt/apklausa/r8tvn6c7bsj4xzf23qy5g9pd

Apklausos vykdymas pratęstas iki rugsėjo 15 d.

1 komentaras:

  1. Ačiū už pateiktą statistiką! Kadangi esu 'prie skaičiukų' visuomet įdomu paanalizuoti miesto statistikas.
    Beje, iš visų Lietuvos miestų, turbūt tik Vilnius turi rimtų transporto kamščių problemų. Keletas giminaičių jau pradėjo karts nuo karto persėsti į viešąjį transportą, girdėjau, kad netgi naudotų automobilių pardavimas šiek tiek pakilo.. Įdomu kaip bus po ~10metų- žmonės ryšis persėsti į viešąjį transportą, ar verslai ir miestas prisitaikys prie automobilių srautų? (darbovietės už miesto, gerinama infrastruktūra mieste, šviesaforų reguliavimo projektai..?)

    AtsakytiPanaikinti