2015-12-17

PASIRAŠYTA SUTARTIS DĖL KLAIPĖDOS MIESTO BENDROJO PLANO KEITIMO

2015 m. gruodžio 14 d. Klaipėdos miesto savivaldybėje vykusiame susitikime pasirašyta sutartis dėl Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo. Viešųjų pirkimų konkursą, vykdytą remiantis ekonominio naudingumo principu, laimėjo jungtinės veiklos pagrindu veikianti UAB „Urbanistika“ ir UAB „Sweco Lietuva“ grupė.


Sutarties pasirašymo renginyje kalbėjęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pabrėžė, kad keičiant miesto bendrąjį planą tikimasi sudaryti sąlygas lanksčiau ir greičiau planuoti ir vystyti miestą, pritraukti į jį daugiau investicijų. Dėl šių priežasčių Klaipėdos miesto bendrasis planas, nubrėšiantis miesto vystymo gaires keliems dešimtmečiams ar net ilgesniam laikotarpiui, yra labai svarbus miesto ateičiai ir plėtrai dokumentas.

Klaipėdos miestas yra didžiausias miestas Vakarų Lietuvoje, svarbiausias regiono ekonominis ir kultūrinis centras. Todėl rengiant bendrąjį planą bus nagrinėjama ne tik Klaipėdos miesto savivaldybės teritorija, bet ir jai gretimos bei funkciškai su miestu susietos priemiestinės zonos (Klaipėdos rajono savivaldybės seniūnijos ar jų dalys). Pagrindiniai bendrojo plano rengėjams keliami tikslai liečia šias miesto sėkmingai raidai reikšmingas sritis: miesto išorinės ir vidinės urbanistinės struktūros vystymą, kraštovaizdžio tvarkymą ir aplinkosaugą, kultūros paveldo apsaugą ir vietos tapatumo įprasminimą, gyvenamosios aplinkos kokybės ir verslo sąlygų gerinimą, socialinės, inžinerinės ir susisiekimo infrastruktūros plėtojimą bei kitus klausimus. Bendrojo plano sprendinius numatoma parengti iki 2017 m. pabaigos.

Daugiau informacijos apie miesto bendrojo plano keitimą pateikiama internete adresu http://www.klaipeda.lt/lit/img/5000.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą