2015-07-16

VISUOMENEI PRISTATYTA DETALIOJO PLANO KONCEPCIJA

2015 m. liepos 13 d. Klaipėdos miesto savivaldybėje vykusiame renginyje pristatyta teritorijos tarp Tilžės gatvės, geležinkelio, Klemiškės gatvės ir kelio A13, Klaipėdoje, detaliojo plano koncepcija ir jos vystymo etapai. Detaliuoju planu numatyta suformuoti žemės sklypus sporto komplekso su nauju stadionu statybai ir Kauno gatvės tęsinio tiesimui, siekiama nustatyti kitus planuojamos teritorijos naudojimo ir užstatymo principus.
 


Renginyje kalbėję detaliojo plano rengėjų (UAB „Dujų sfera“) atstovai pažymėjo, kad planuojamos teritorijos išvystymo galimybės tiesiogiai priklauso nuo esamos infrastruktūros (aukštos įtampos elektros linijos, magistralinio dujotiekio ir gamtinių dujų skirstymo stoties) rekonstravimo ar iškėlimo. Įvertinę problematiką, plano rengėjai pasiūlė planuojamą Klaipėdos miesto teritoriją vystyti trimis etapais.

I etapas

Pirmajame etape siūlyta įgyvendinti prioritetinį Klaipėdos miesto savivaldybės projektą – sporto ir rekreacijos kompleksą, tiesti greta komplekso numatytas gatves (D kategorijos) bei sujungti Klemiškės ir Tilžės gatves planuojama C kategorijos gatve. Šio etapo metu numatyta galimybė lygiagrečiai plėtoti į esamų infrastruktūros objektų apsaugos zonas nepatenkančias gyvenamąsias ir komercinės paskirties teritorijas.

II etapo A variantas
 
Antrajame etape teritorijos vystymo galimybės skirstytos į du variantus, kurie siejami su esamų infrastruktūros objektų rekonstravimu ar iškėlimu. Antrojo etapo „A“ variantu siūloma pirma kabeliuoti arba iškelti esamą orinę aukštos įtampos 110 kV elektros liniją ir vystyti jos apsaugos zonų neribojamas teritorijos dalis (kvartalus) bei plėtoti su jomis susijusį susisiekimo infrastruktūros tinklą (D kategorijos gatves).

II etapo B variantas

Antrojo etapo „B“ variantu siūloma pirma iškelti teritorijoje esantį magistralinį dujotiekį ir tokiu būdu sudaryti galimybes vystytu piečiau sporto ir rekreacijos komplekso bei prie Tilžės gatvės numatytas paslaugų ir gyvenamąsias teritorijas.

III etapas

Trečiasis teritorijos vystymo etapas apjungia antrojo etapo „A“ ir „B“ variantuose siūlomus teritorijos plėtros žingsnius bei numato daugiafunkcinio kvartalo, išsidėsčiusio į pietvakarius nuo sporto ir rekreacijos komplekso teritorijos, realizavimą. Šiame etape planuojamos teritorijos centrinėje dalyje būtų baigiamos formuoti viešosios erdvės, siekiant pabrėžti teritoriją kertančių struktūrinių gatvių mazgus, statomi aukštybiniai akcentai.

Detaliojo plano rengėjai pristatyme teigė, kad Klaipėdos miesto bendrajame plane numatyto Kauno gatvės tęsinio įgyvendinimas galimas trečiajame vystymo etape, pastačius viaduką per geležinkelį ir įjungiant Kauno gatvės tąsą į teritorijoje suplanuotą gatvių tinklą. Plano rengėjai, įvertinę esamos Klaipėdos miesto susisiekimo sistemos apkrovimą, taip pat siūlė numatyti dviejų lygių kelio A13 sankirtą su Klemiškės gatve (ji nenumatyta galiojančiame miesto bendrajame plane, tačiau toks projektas rengiamam detaliajam planui neprieštarautų), o esant poreikiui po magistraliniu keliu įrengti papildomus pravažiavimus, jungiančius numatytas kelią A13 dubliuojančias gatves, ir taip pilnai realizuoti galiojančio bendrojo plano sprendinius.

Daugiau informacijos apie rengiamą detalųjį planą rasite adresu: http://www.klaipeda.lt/lit/IMG/2245.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą