2019-07-04

Tęsiamas Klaipėdos bendrojo plano viešinimas

Uostamiesčio savivaldybėje trečiadienį surengtoje konferencijoje pristatyta Klaipėdos miesto bendrojo plano viešinimo eiga. Skatinta plačiau pažvelgti į jo esmę, rengimo procesus, sąlyčio taškus su kitais lygiagrečiai rengiamais dokumentais. Taip pat pristatyti bendrojo plano keitimo preliminarūs sprendiniai, pasiūlymai bei susitikimų su gyventojais išvados.
Pristatant dokumentą jau yra įvykę keturi susitikimai su miesto bendruomene. Juose užduota apie septyniasdešimt klausimų, dar pustrečio šimto iki tol. „Tokie susitikimai neša dvigubą naudą – miestas planuojamas atsižvelgiant į gyventojų pageidavimus, o visuomenė gali susipažinti su sprendiniais bei sudalyvauti procese. Per visą šį laikotarpį žmonėms kilo daug klausimų – nuo netinkamai veikiančios kanalizacijos iki miesto vystymo peripetijų“, – pasakojo architektas Aurimas Baužys. Visi gyventojų pasiūlymai nagrinėjami. Ar atsižvelgti į juos sprendžiama remiantis galiojančiais teisės aktais bei įvertinant aplinkines teritorijas. „Tiesa, žmonės dažniausiai pageidauja savo artimiausios aplinkos pokyčių. Su bendruoju planu tai ir susiję, ir ne. Iš vienos pusės dokumentas apibrėžia tik bendrąsias gaires, kurios vėliau tobulinamos. Antra vertus, jei miestas planuojamas darniai, tai pajus visi gyventojai“, – aiškino uostamiesčio savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė.  
Šia konferencija galimybės teikti pasiūlymus bendrajam miesto planui nesibaigia. Visi norintys gali teikti pasiūlymus raštu planavimo organizatoriui (adresu Liepų g. 11, 91502 Klaipėda ir (ar) el. paštu planavimas@klaipeda.lt) per visą teritorijų planavimo dokumento rengimo laiką iki viešo susirinkimo pabaigos, apie kurį bus paskelbta atskirai.
Konferencijos vaizdo įrašą galite pasižiūrėti čia: https://youtu.be/3rkgMmRSU7Y  ​

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą